Dolend Anderlecht in diepe crisis na nieuwe nederlaag

SamenvattingAnderlecht blijft verbazen. En niet in positieve zin. De flink gerestaureerde formatie rond Vincent Kompany, met onder anderen de Nederlandse talenten Philippe Sandler en Michel Vlap, de Franse voormalige topspeler Samir Nasri en de Belgisch international Nacer Chadli ging vanavond weer onderuit. Nu bij Racing Genk (1-0). Na vijf duels wacht de ‘tobclub’ uit Brussel nog altijd op zijn eerste zege.

Tot overmaat van ramp raakte Anderlecht de centrale verdediger Kompany, die tot vorige week ook trainer was, kwijt met een spierblessure. Spits Mbwana Samatta uit Tanzania maakte in de 55ste minuut het enige doelpunt in de Luminus Arena.

Bekijk hieronder de samenvatting van Genk-Anderlecht

Vincent Kompany.
Volledig scherm
Vincent Kompany. © BELGA

Kompany viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit. De 33-jarige Belg beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn terugkeer bij ‘Paars-Wit’. Kompany is speler én trainer bij Anderlecht, maar vanwege de teleurstellende resultaten in de eerste weken heeft hij besloten op wedstrijddagen de coaching voortaan over te laten aan Simon Davies. Zelf droeg hij in Genk de aanvoerdersband. De verdediger, al zo vaak geplaagd door fysieke problemen, ging echter met een spierblessure van het veld.

De dolende topclub uit Brussel heeft na vijf competitieduels pas twee punten. Anderlecht speelde met 0-0 gelijk tegen Excelsior Moeskroen en KV Mechelen en verloor ook van KV Oostende (1-2) en KV Kortrijk (2-4). Twee van de drie doelpunten die Anderlecht maakte, kwamen van Michel Vlap. De van Heerenveen overgekomen aanvaller had tegen Genk net als Philippe Sandler een basisplaats.