Diego Maradona blijft toch bij Gimnasia: ‘Ik hou van jullie allemaal’

VideoDiego Maradona heeft toch besloten trainer te blijven bij Gimnasia La Plata, de huidige nummer 23 in de Argentijnse Superliga. De 59-jarige voetballegende stapte dinsdag op omdat clubpresident Gabriel Pellegrino bij de volgende verkiezingen geen kandidaat meer is. 

Na een verrassende wending meldde de zaakwaarnemer van Maradona, Christian Bragarnik, donderdag echter dat Maradona zijn klus bij Gimnasia ‘gewoon’ weer gaat oppakken. 

Volgens Argentijnse media zou Maradona op zijn scheden zijn teruggekeerd, omdat de kandidaten voor het clubpresidentschap de handen ineen hebben geslagen. ,,Hij blijft daarom gewoon”, zei Bragarnik tegen een Argentijns radiostation. ,,Diego wilde eenheid binnen de club en die komt er nu ook.”

Maradona bracht het nieuws over zijn aanblijven bij Gimnasia donderdagavond zelf naar buiten via zijn Instagram. ,,Ik ben heel blij te kunnen zeggen dat ik nog steeds de coach van Gimnasia La Plata ben. Ik wil de fans en de spelers bedanken, omdat we dankzij onze vastberadenheid eindelijk eenheid binnen de club hebben gekregen. Ik hoop dat de club zich zal houden aan de versterkingen die ze me hebben beloofd. Bedankt voor al jullie berichten, voor de steun, voor samenkomst gisteren bij een temperatuur van bijna 50 graden, en voor de kleine jongen die me vroeg: ‘Diego, kom alsjeblieft weer terug.’ Ik hou van jullie allemaal.”

Sinds zijn entree in september heeft Maradona zijn nieuwe club nog niet echt aan het voetballen gekregen. Gimnasia  staat in de hoogste Argentijnse divisie op de 22ste plaats. Onder de legendarische Argentijnse wereldkampioen van 1986 won Gimnasia drie keer en leed de club vijf nederlagen. 

Volledig scherm
Diego Maradona. © AFP