Derby County en Kelle Roos op rand van Premier League na stunt bij Leeds

SamenvattingDoelman Kelle Roos van Derby County mag zich opmaken voor een beslissingsduel met Aston Villa - de club van Anwar El Ghazi - voor de laatste plek in de Premier League. De ploeg van Frank Lampard stuntte vanavond in Leeds met 4-2, nadat Derby het thuisduel met 1-0 had verloren.

Held Harry Wilson.
Volledig scherm
Held Harry Wilson. © BSR Agency

Op Elland Road ontpopte Leeds United - Derby County zich als een regelrechte thriller. Aanvankelijk leek er voor de thuisploeg echter geen vuiltje aan de lucht. Een snelle goal van de Noord-Ier Stuart Dallas bracht de ruim 36.000 in jubelstemming. Maar die verdween meteen na de rust. Vlak voor de rust maakte Jack Marriott de 1-1, meteen erna zorgde Mason Mount (ex-Vitesse) voor de 1-2. Nadat Harry Wilson nog binnen het uur voor 1-3 had gezorgd, was het voor Leeds alles of niets. Stuart Dallas deed nog iets terug, maar Jack Marriott zorgde vlak voor de tijd voor de beslissing. 

De finale van de play-offs tussen Derby County en Aston Villa staat gepland voor 27 mei om 16.00 uur. Het duel wordt gespeeld op Wembley in Londen.

Bekijk hieronder de samenvatting van West Bromwich Albion - Aston Villa