Vivianne Miedema werd vorig seizoen topscorer in de FA Women's Super League. Jill Roord kwam deze zomer ook naar Arsenal.
Volledig scherm
Vivianne Miedema werd vorig seizoen topscorer in de FA Women's Super League. Jill Roord kwam deze zomer ook naar Arsenal. © Getty Images

De twaalf clubs en twaalf Nederlanders in de FA Women's Super League

VoorbeschouwingDe negende editie van de FA Women's Super League gaat zaterdagmiddag (16.00 uur) van start in een goed gevuld Etihad Stadium met de derby tussen Manchester City en Manchester United, de nieuwe club van Jackie Groenen. De twaalf deelnemers van de Engelse vrouwencompetitie en de twaalf Nederlandse speelsters op een rijtje. 

 1. Van de Donk en Roord schitteren samen bij Arsenal: ‘Dit meenemen naar Oranje’
  Hattrick Roord

  Van de Donk en Roord schitteren samen bij Arsenal: ‘Dit meenemen naar Oranje’

  De laatste jaren was er in Nederland regelmatig discussie of Jill Roord (22) en Daniëlle van de Donk (28) wel samen op een middenveld konden. Arsenal-coach Joe Montemurro laat de twee Oranje-internationals gewoon samenspelen op het middenveld en met succes: mede dankzij drie goals van uitblinker Roord won Arsenal vanmiddag met 6-0 van Tottenham Hotspur. ,,Ik heb die discussie altijd bullshit gevonden”, zei Roord.
 1. Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'
  Play

  Clinic in Oostburg: 'Jeugd mag gelukkig nog wel voetballen'

 2. 'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'
  Play

  'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'