De Ligt weer de schlemiel bij punten morsend Juventus

video
Matthijs de Ligt was vanmiddag weer de schlemiel bij Juventus, dat op eigen veld dure punten verspeelde tegen middenmoter Sassuolo: 2-2. De Oranje-international stond aan de basis van een tegengoal die ook doelman Gianluigi Buffon zich mocht aanrekenen.

Volledig scherm
Matthijs de Ligt (r) in duel met Alfred Duncan. © REUTERS

Vlak na rust leidde de onfortuinlijke De Ligt de verrassende 1-2 van de bezoekers in toen hij na een moeizame pass van Juan Cuadrado snel voor opruiming wilde zorgen. De Oranje-international schoot de bal echter in de voeten van Francesco Caputo, die meteen uithaalde. De Ligt had vervolgens de pech dat doelman Buffon zich verkeek op het niet al te gevaarlijke schot.

Na de 1-0 van Leonardo Bonucci leek er weinig aan de hand voor de koploper in de Serie A. Maar Sassuolo kwam via Jeremie Boga snel terug en nam daarna zelfs een voorsprong. Juventus kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte na een onhandige overtreding van Filippo Romagna op Paulo Dybala. Uit de toegekende strafschop maakte Cristiano Ronaldo zijn zesde goal van het seizoen: 2-2.

De thuisclub kreeg daarna met name via Dybala nog een aantal prima kansen om de zege naar zich toe te trekken. Doelman Stefano Turati hield zijn ploeg echter overeind. Met 36 punten uit 14 wedstrijden staat Juventus nog altijd bovenaan. Internazionale (34 uit 13) kan later vanmiddag echter profiteren van de misstap van de ‘Oude Dame.’ Bij winst op SPAL is de ploeg uit Milaan de nieuwe koploper in Italië.

Bekijk hier de reactie van trainer Sarri: ‘Fout De Ligt en Buffon niet meer te boven gekomen’

Volledig scherm
Matthijs de Ligt (2de links) kon na de 1-0 van Leonardo Bonucci (r) nog juichen. © AP
Volledig scherm
Sassuolo viert de 1-1 van Jeremie Boga. © REUTERS