Arnaut Danjuma Groeneveld (midden) wordt geknuffeld door zijn ploeggenoten.
Volledig scherm
Arnaut Danjuma Groeneveld (midden) wordt geknuffeld door zijn ploeggenoten. © Action Images via Reuters

‘Danjumagic’ bezorgt Bournemouth zege in play-offs

Arnaut Danjuma Groeneveld heeft Bournemouth een kleine overwinning bezorgd in het eerste duel van de play-offs in de Engelse Championship. In het eigen Vitality Stadium was Bournemouth met 1-0 te sterk voor Brentford. De oud-speler van onder meer NEC en Jong PSV, bij Bournemouth liefkozend Danjumagic genoemd, knalde raak in de 55ste minuut.

 1. Enorme belangen bij promotiestrijd Premier League: Groeneveld mengt zich in miljoenenspel
  Play-offs Championship

  Enorme belangen bij promotie­strijd Premier League: Groeneveld mengt zich in miljoenen­spel

  De play-offs om promotie naar de Premier League beginnen vanavond. De belangen zijn groot, aangezien de uiteindelijke promovendus vaak ruim honderd miljoen euro extra kan begroten voor het volgende seizoen. Arnaut Danjuma Groeneveld hoopt met Bournemouth na een jaar weer terug te keren naar het hoogste niveau, nadat Norwich City en Watford daar al in slaagden. Drie clubs willen dat echter dolgraag voorkomen.
 2. Manchester United ziet komst van genomineerde Erik ten Hag als grootste winst na megaverlies

  Manchester United ziet komst van genomineer­de Erik ten Hag als grootste winst na megaver­lies

  Manchester United heeft over afgelopen seizoen een verlies geleden van 115,5 miljoen pond, omgerekend ruim 132 miljoen euro. Hoewel de inkomsten van de Engelse voetbalclub in het seizoen 2021-2022 met 18 procent toenamen tot 583 miljoen pond, waren de uitgaven aanzienlijk hoger. Manchester United smeet afgelopen zomer ook weer met tientallen miljoenen op de transfermarkt om de nieuwe trainer Erik ten Hag van nieuwe spelers te voorzien.