Volledig scherm
© AFP

Curaçao houdt Haïti in emotioneel duel op remise

Curaçao heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) met 1-1 gelijkgespeeld tegen Haïti. Het was een emotioneel duel voor de eilanders, na het plotselinge overlijden van reservedoelman Jarzinho Pieter.

In het kader van de Nations League van voetbalbond CONCACAF speelde Curaçao dit weekend ook al tegen Haïti, toen werd er met 1-0 gewonnen. Na dat duel reisde de selectie af naar Haïti, voor de tweede wedstrijd. Daags voor dat duel werd Curaçao echter opgeschrikt door het plotselinge overlijden van de 31-jarige Pieter, die vermoedelijk een hartaanval kreeg in het spelershotel in Port-au-Prince.

Voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna bracht op Instagram een eerbetoon aan zijn collega. ,,Een jongen met een groot hart. Je zult altijd mijn broer zijn van een andere moeder en ik zal je nooit vergeten”, schreef de middenvelder van Cardiff City. ,,Ik heb een vriend verloren en ik vraag me af waarom.”

Desondanks werd er ‘gewoon’ gevoetbald, de goal van Curaçao kwam van Elson Hooi (ADO Den Haag). Na twee wedstrijden is de ploeg van bondscoach Remko Bicentini koploper in Groep D, met vier punten uit twee duels.