Club Brugge houdt titelstrijd spannend met zege op Genk

VideoClub Brugge heeft voorkomen dat het in de Belgische titelstrijd tegen een nog grotere achterstand opkijkt. De ploeg van trainer Ivan Leko versloeg in het eigen Jan Breydelstadion koploper KRC Genk met 3-1. 

Bij een nederlaag was het verschil tussen beide teams opgelopen tot veertien punten. Nu bedraagt de marge acht punten, nog te overzien omdat na de reguliere competitie de puntentotalen worden gehalveerd.

De Angolees-Belgische aanvaller Clinton Mata zette Brugge na twintig minuten spelen op voorsprong. Bij het juichen blesseerde hij zich waarna de van Feyenoord overgekomen Sofyan Amrabat kwam invallen. Hij zag hoe Siebe Schrijvers de thuisploeg in de 37ste minuut aan de 2-0 hielp. Een doelpunt van Mbwana Samatta in de 77ste minuut (2-1) leek de spanning terug te brengen, maar aanvoerder Ruud Vormer deed een minuut later de Genkse hoop alweer teniet. Stefano Denswil deed net als Vormer de hele wedstrijd mee. 

Volledig scherm
Club Brugge-captain Ruud Vormer juicht nadat hij de 3-1 heeft gemaakt. © BELGA
Volledig scherm
Ruud Vormer juicht. © BELGA
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.