Chelsea in spektakelstuk langs Norwich City

VIDEOChelsea heeft in een spektakelstuk afgerekend met Norwich City. In een wedstrijd waarin beide teams naar hartenlust de aanval zochten werd liefst vijf keer gescoord en trok de Londense ploeg uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.

Het was mede dankzij doelman Tim Krul dat Chelsea niet met een voorsprong de rust in ging. De Nederlander had enkele sterke reddingen op inzetten van Chelsea. Ook de nieuwste aanwinst van Norwich, Teemu Pukki, blonk andermaal uit. De Premier Leaguedebutant wist voor de derde keer op rij te scoren, maar het was niet voldoende voor de promovendus. Na rust startte Chelsea furieus, maar het duurde nog tot de 68ste minuut voor Tammy Abraham voor de tweede keer doel trof. De 21-jarige aanvaller werd onlangs nog racistisch bejegend op social media nadat hij een penalty miste tegen Liverpool in de Europese Supercup. Met twee doelpunten gaf hij op het veld zijn sportieve antwoord.

Door de overwinning komt Chelsea op vier punten uit drie wedstrijden. Eerder verloor de ploeg van trainer Frank Lampard ruim van Manchester United en speelde het gelijk tegen Leicester City. Norwich blijft steken op drie punten. Van Newcastle United werd gewonnen, maar tegen Liverpool gingen de Canaries onderuit.

Tammy Abraham
Volledig scherm
Tammy Abraham © AP