Volledig scherm
Scheidsrechter Kevin Friend stuurt Maurizio Sarri weg. © REUTERS

Chelsea-coach Sarri krijgt boete van 9000 euro

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft Maurizio Sarri een boete van bijna 9000 euro opgelegd. De Italiaanse coach van Chelsea werd maandag in de slotfase van het duel met Burnley naar de tribune gestuurd.

Scheidsrechter Kevin Friend greep in toen Sarri zich met een opstootje op het veld bemoeide. Volgens assistent-trainer Gianfranco Zola van Chelsea werd Sarri beledigd door leden van de technische staf van Burnley. Sarri was zo boos dat hij na afloop niet meer wilde praten met de pers.

Het duel tussen Chelsea en Burnley eindigde maandagavond in 2-2. Nummer vier Chelsea (67 punten) speelt zondagavond op Old Trafford de uitwedstrijd bij nummer zes Manchester United, dat drie punten minder heeft. 

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”