Charlton Athletic promoveert naar Championship na goal in blessuretijd

VideoCharlton Athletic is gepromoveerd naar het Championship. De ploeg van trainer Lee Bowyer won vanmiddag op een volgepakt Wembley met 2-1 van Sunderland. Patrick Bauer maakte in de 94ste minuut de winnende goal. 

Volledig scherm
Vreugde bij de spelers en supporters van Charlton Athletic na de goal van Patrick Bauer in de 95ste minuut. © BSR Agency

Sunderland was in de vijfde minuut nog op voorsprong gekomen na een knullige eigen goal van Charlton-verdediger Mouhamadou-Naby Sarr. Tien minuten voor rust kwam Charlton Athletic weer op gelijke hoogte via Ben Purrington, na een goede aanval over de rechterflank van The Addicks. Met nog een paar seconden op de klok was het de Duitse verdediger Patrick Bauer (26) die de 38.000 fans van Charlton op Wembley in extase bracht door de winnende 2-1 binnen te tikken. Kort daarna floot de scheidsrechter al af en kon het grote promotiefeest beginnen voor de club die de afgelopen jaren veel sportieve en financiële problemen kende.

Charlton Athletic degradeerde in 2007 uit de Premier League en kwam de afgelopen drie seizoenen uit in de League One, maar de club uit het oosten van Londen zal volgend seizoen dus weer op het tweede niveau van Engeland actief zijn. Bij Charlton Athletic deed de Amsterdamse rechtsback Anfernee Dijksteel (22) de hele wedstrijd mee. Bij Sunderland zaten de Nederlanders Robbin Ruiter en Glenn Loovens niet op de bank. 

Er zaten vanmiddag liefst 76,155 supporters op Wembley bij de strijd om het laatste ticket voor het Championship. Luton Town en Barnsley promoveerden al via de competitie. Sunderland, dat de afgelopen twee seizoenen degradeerde, zal volgend seizoen dus opnieuw gaan uitkomen op het derde niveau in Engeland. 

Volledig scherm
Patrick Bauer maakt de 2-1 in de 95ste minuut. © BSR Agency
Volledig scherm
De Amsterdamse rechtsback Anfernee Dijksteel in actie tegen Sunderland. © Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
 1. Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?
  Wereldelftal

  Jij bepaalt: wordt het Ziyech of gewoon Messi?

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij je hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou jij opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online.
 2. De nominaties voor het wereldelftal van het jaar 2019

  De nominaties voor het wereldelf­tal van het jaar 2019

  Het voetbaljaar leverde weer zo veel moois op. Het swingende Liverpool, dat de Champions League veroverde. Ajax, dat maar net een finaleplaats misliep. Oranje, dat bijna de eerste Nations League won. Op deze site vragen wij uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2019. Welke elf spelers zou u opstellen? En welke trainer moet deze ploeg leiden? Stemmen kan vanaf nu tot en met 31 december. De uitslag verschijnt vervolgens online en op 2 januari ook in deze krant. Stem via deze link! Bekijk hieronder de nominaties