Volledig scherm
Messi en Ronaldo spraken op de awarduitreiking van de UEFA in Monaco op 29 augustus uitgebreid met elkaar. © AFP

Burgemeester van hoofdstad Litouwen nodigt Messi en Ronaldo uit voor etentje

De twee beste voetballers van het afgelopen decennium die samen een vorkje prikken. Dat ziet Remigijus Simasius, burgemeester van de Litouwse hoofdstad Vilnius, graag zo snel mogelijk gebeuren. Hij nodigt de twee wereldsterren uit om samen te gaan dineren in één van de tien toprestaurants die er in Vilnius te vinden zijn. 

Bij de awarduitreiking van de UEFA in Monaco op 29 augustus, waar Virgil van Dijk werd uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar, leken Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het gezellig te hebben samen. Ze zaten naast elkaar en spraken uitgebreid. In de voetbalwereld worden de twee al jaren afgeschilderd als rivalen, maar daar bleek dus niets van tijdens de awarduitreiking. 

Na afloop gaf Ronaldo aan dat het misschien een goed idee zou zijn om eens te gaan dineren met zijn Argentijnse collega. ,,We delen al 15 jaar het podium. We hebben een goede relatie, maar we hebben nog nooit echt samen gedineerd. Hopelijk komt dat er eens van.”

De voorzet van de Portugees bleek een inkoppertje voor Simasius, want die zag meteen een unieke kans om de twee topvoetballers bij elkaar te brengen.  ,,We nodigen Ronaldo en Messi graag uit om te genieten van de gastronomische troeven van Vilnius”, aldus Simasius. 

Ronaldo zou morgen in principe al een gezellig tentje uit kunnen zoeken, want dan speelt zijn Portugal in Vilnius een EK-kwalificatieduel tegen Litouwen.