Bolasie bezorgt Rutten in blessuretijd overwinning bij Royal Antwerp

VideoAnderlecht heeft aan de uitwedstrijd bij Antwerp drie punten overgehouden. De ploeg van trainer Fred Rutten leek op weg naar een gelijkspel, maar de van Everton gehuurde aanvaller Yannick Bolasie maakte in de 92ste minuut toch nog de winnende goal in het Bosuilstadion: 0-1.

Volledig scherm
Matchwinner Yannick Bolasie ontvangt de complimenten van zijn trainer Fred Rutten. © BELGA

Rutten zat voor de vijfde keer als coach op de bank bij Anderlecht en won voor de tweede keer. In totaal haalde Anderlecht met Rutten zeven punten. Zo werd er met 2-1 van KAS Eupen gewonnen en vorige week werd een punt gepakt tegen Zulte Waregem (0-0).

Anderlecht staat voorlopig met 41 punten op de ‘veilige’ zesde plaats. Na dertig wedstrijden spelen de eerste zes ploegen in België verder om het kampioenschap. Het verschil met nummer zeven KAA Gent (38) is drie punten.

Antwerp doet dit seizoen mee om de bovenste plaatsen en zakt door het verlies tegen Anderlecht naar de vierde plaats.

Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
Vreugde bij de spelers van Anderlecht. © BELGA
  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.