Volledig scherm
Cillessen. © Getty Images

Blessure verpest basisplek Cillessen bij zege Valencia, Real Madrid bekert verder

Jasper Cillessen zou vanavond weer onder de lat van Valencia staan, maar tot overmaat van ramp haakte de Nederlander in de warming-up geblesseerd af.  Jaume Domènech mocht dus alsnog keepen in het bekerduel met UD Logroñés.

Cillessen haakte op 7 december vorig jaar geblesseerd af in het uitduel met Levante en sindsdien keepte de Oranje-international geen enkele wedstrijd meer voor Valencia. Eerst door een blessure, maar ook toen Cillessen weer fit was, kreeg Domènech de voorkeur van coach Albert Celades.

Vanavond mocht Cillessen wél weer spelen in de Copa del Rey-wedstrijd tegen UD Logroñés, maar zover kwam het niet. Valencia liet via Twitter nog voor de wedstrijd weten dat niet Cillessen maar Domènech zou keepen door een blessure bij de Nederlander. Met de beoogde basisplek in het bekerduel lijkt Cillessen definitief zijn basisplek kwijt te zijn aan zijn Spaanse opponent. Het is immers niet ongebruikelijk om de tweede doelman in bekerduels te laten keepen. 

Valencia won de wedstrijd wel. Maximiliano Gomez maakte na een kwartier de enige goal van de wedstrijd en daarmee plaatst Valencia, de bekerhouder, zich net als Barcelona én Real Madrid voor de laatste zestien van het Copa del Rey-toernooi. 

Real

Barcelona won eerder op de avond uiterst moeizaam van Ibiza, terwijl Real Madrid later op de avond eveneens moeizaam met 1-3 won op bezoek bij Unionistas de Salamanca CF, afkomstig van het derde Spaanse voetbalniveau. Gareth Bale, een eigen goal en Brahim Díaz zorgden voor de drie goals van de Koninklijke. Voor de thuisploeg zorgde Álvaro Romero Morillo even voor een enorme ontlading bij de thuisploeg. Hij maakte na 57 minuten de 1-1, maar die gelijkmaker werd al snel weer teniet gedaan.

Bekijk hier de samenvatting van Unionistas de Salamanca CF - Real Madrid: 

Volledig scherm
De thuisploeg viert de 1-1. © AFP
Volledig scherm
Real Madrid. © AFP