Diego Maradona en Peter Shilton voor de kwartfinale van het WK 1986 in Mexico, een van de meest besproken duels aller tijden.
Volledig scherm
Diego Maradona en Peter Shilton voor de kwartfinale van het WK 1986 in Mexico, een van de meest besproken duels aller tijden. © getty

Bij Shilton zit het nog steeds diep: ‘Maradona was groots, maar niet sportief’

WK 1986Volgens de Engelse keeper Peter Shilton (71) was Diego Maradona, die gisteren op 60-jarige leeftijd overleed, “groots, maar niet sportief”. Shilton vertolkte een hoofdrol bij ‘de hand van God’, een van de twee doelpunten waarmee Maradona de Argentijnen op het WK van 1986 langs de Engelsen leidde. Argentinië werd uiteindelijk wereldkampioen in Mexico.

 1. De laatste dagen van Diego Maradona: ‘Hij was angstig, depressief en overstuur’
  PREMIUM
  Reconstructie

  De laatste dagen van Diego Maradona: ‘Hij was angstig, depressief en overstuur’

  ‘Een wonder’, klonk het nog twee weken geleden. Diego Maradona leek wonderwel te herstellen van zijn hersenoperatie. Maar toen kwam de terugval. Hij voelde zich fysiek én mentaal slecht. Een reis naar zijn geliefde Cuba werd als oplossing overwogen, maar het zou er niet meer van komen. Een hartstilstand werd hem fataal. Een reconstructie van Maradona’s laatste dagen aan de hand van publicaties uit een aantal Argentijnse kranten.
 1. 'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'
  Play

  'Als een andere club zich had gemeld, was ik nooit gegaan.'

 2. Samenvatting | Ajax - Feyenoord
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: Ajax op tandvlees langs Feyenoord

  17 januari