Volledig scherm
© BELGA

Belgische voetbalbond gaat competitiestop toelichten aan UEFA

De Belgische voetbalbond KBVB gaat het voorstel om de nationale competitie te beëindigen binnenkort toelichten aan het uitvoerend comité van de Europese federatie UEFA. De voorzitter van de KBVB, Mehdi Bayat, heeft al een ‘constructief gesprek’ gehad met UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin.

,,De plooien zijn gladgestreken en de intentie werd uitgesproken om samen tot een oplossing te komen”, meldde de KBVB. Ceferin had deze week gedreigd de Belgische clubs uit Europa te weren als de nationale competitie vroegtijdig wordt beëindigd vanwege de coronacrisis.

De raad van bestuur van de Pro League stelde donderdag unaniem voor de competitie te beëindigen. Die beslissing moet nog worden bekrachtigd tijdens de Algemene Vergadering van de Pro League op 15 april.

De UEFA heeft het streven om alle nationale competities in Europa uit te spelen. Daarvoor werd ook de termijn om competities te beëindigen verlengd. Ceferin zei aan de Duitse zender ZDF ‘de actie in België niet de juiste zet’ te vinden. ,,Je kan niet tegelijk om hulp vragen om daarna beslissingen te nemen die alleen voor jezelf optimaal zijn.”

Het voorstel van afhandeling van de competitie van de raad van bestuur van de Pro League zal worden toegelicht aan het uitvoerend comité van de UEFA, meldt de KBVB. ,,Op deze manier is het de bedoeling om de Europese tickets voor België voor het seizoen 2020-2021 veilig te stellen. We spreken onze steun uit voor de aanpak van UEFA om solidair uit deze coronacrisis te komen”, aldus de bond.