Bayern München dooft alle lichten van stadion tijdens Earth Hour

Bayern München deed zaterdagavond mee aan Earth Hour. De Duitse topclub meldde dat tussen 20.30 uur en 21.30 uur de verlichting van het stadion, de Allianz Arena, uit zou blijven.

Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor een uur te doven. Het evenement vindt jaarlijks eind maart plaats, in het weekeinde waarin de zomertijd ingaat. Het initiatief is bedoeld om de energiebesparing te promoten.

De Allianz Arena is Europa's grootste stadion dat voorzien is van een dynamische sfeerverlichting over zijn complete buitenzijde.

De Allianz Arena van Bayern München.
Volledig scherm
De Allianz Arena van Bayern München. © AFP
  1. LIVE | Dilrosun scoort voor Hertha, Weghorst kan doel weer niet vinden en wordt gewisseld

    LIVE | Dilrosun scoort voor Hertha, Weghorst kan doel weer niet vinden en wordt gewisseld

    De Bundesliga gaat zaterdag verder met vijf wedstrijden in de 29ste speelronde. Zo gaat Davy Klaassen met Werder Bremen op bezoek bij Schalke 04 en neemt VfL Wolfsburg (van Wout Weghorst) het op tegen Eintracht Frankfurt, waar Bas Dost en Jonathan de Guzman op de bank zitten. Verder komen ook Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius (FSV Mainz 05), Javairo Dilrosun (Hertha BSC) en Melayro Bogarde (1899 Hoffenheim) in actie. Hier hoeft u niets te missen! Tussenstanden (aftrap 15.30 uur): Schalke 04 - Werder Bremen 0-1 FSV Mainz 05 - 1899 Hoffenheim 0-1 Hertha BSC - FC Augsburg 1-0 VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1-2 Programma (18.30 uur): Bayern München - Fortuna Düsseldorf