Volledig scherm
Sebastian Andersson juicht na zijn eerste treffer tegen FC Köln. © BSR Agency

Andersson helpt Union Berlin aan zege op FC Köln

BundesligaUnion Berlin blijft vriend en vijand verbazen in Duitsland. Dankzij twee goals van Sebastian Andersson won de Bundesligadebutant vanmiddag met 2-0 van FC Köln.

In Berlijn was het een weerzien van twee Nederlandse oud-ploeggenoten. Sheraldo Becker (Union) en Kingsley Ehizibue (Köln), een paar geleden nog collega’s bij PEC Zwolle, speelden echter geen rol van betekenis. Becker bleef bij de thuisclub negentig minuten op de bank. Ehizibue begon wel in de basis, maar werd in de rust met geel op zak gewisseld.

De hoofdrol was weggelegd voor Andersson. De 28-jarige Zweed kopte Union in de eerste helft uit een hoekschop naar een 1-0 voorsprong. Vlak na rust maakte de spits ook de tweede treffer. Met dank aan de moderne technologie, want dat zijn door Köln-verdediger Sebastiaan Bornauw weggegleden bal de doellijn was gepasseerd, was met het blote oog nauwelijks te zien.

De vreugde bij Union was er niet minder om. Door de zesde zege van het seizoen klom de ploeg van trainer Urs Fischer naar de tiende plaats met negentien punten uit veertien wedstrijden. FC Köln heeft het een stuk moeilijker. De eveneens gepromoveerde club staat met slechts acht uit veertien op de zeventiende plaats.

Volledig scherm
Michael Parensen (l) in duel met Kingsley Ehizibue. © Andreas Gora/dpa