Anoush Dastgir, bondscoach van Afghanistan.
Volledig scherm
PREMIUM
Anoush Dastgir, bondscoach van Afghanistan. © Koen Verheijden

Afghaanse bondscoach Dastgir houdt in Arnhem zijn hart vast: ‘Mensen beleefden zoveel plezier aan voetbal’

InterviewAnoush Dastgir (31) is de in Nederland woonachtige bondscoach van het nationale voetbalteam van Afghanistan. Thuis in Arnhem maakt hij zich dagelijks grote zorgen over hoe zijn familieleden, internationals en vrienden lijden onder de taliban. Toch probeert hij moed te houden. ,,Achteroverleunen is geen optie nu.’’

 1. Afghaanse Nederlanders kunnen evacuatievliegtuig Kaboel niet bereiken: ‘We worden beschoten’
  PREMIUM

  Afghaanse Nederlan­ders kunnen evacuatie­vlieg­tuig Kaboel niet bereiken: ‘We worden beschoten’

  Het is voor een deel van de Nederlanders in Afghanistan zo goed als onmogelijk om het vliegveld van Kaboel te bereiken. Verschillende mensen die het land proberen uit te komen, zijn vanochtend onverrichter zake vertrokken. Ze vragen om meer hulp van de Nederlandse overheid. ,,Het is zo enorm druk, iedereen duwt je weg. Amerikaanse soldaten hebben ons beschoten en er worden granaten gegooid.”
 2. ‘Marokkaanse voetbalbond werkt aan compromis: WK met Ziyech, Mazrazoui én Halilhodzic’

  ‘Marokkaan­se voetbal­bond werkt aan compromis: WK met Ziyech, Mazrazoui én Halilhod­zic’

  Vorige week kwam de Marokkaanse voetbalbond nog met een persbericht dat bondscoach Vahid Halilhodzic toch echt niet ontslagen zou worden. Maandag was er echter een spoedberaad met de Bosniër. Waar iedereen een ontslag had verwacht, ligt er nu een compromis op tafel. Marokko heeft volgens Marokkaanse media Halilhodzic opgelegd dat hij Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Amine Harit weer moet opnemen in zijn selectie.