Zes olifanten proberen elkaar te redden maar sterven in Thaise waterval

VideoZes wilde olifanten zijn gestorven nadat ze in een nationaal park in Thailand in een waterval waren gevallen. Vermoedelijk raakte een jonge olifant als eerste in nood bij de waterval, en zijn de andere olifanten eveneens omgekomen omdat ze het 3-jarige kalf probeerde te redden. 

Het drama speelde zich vandaag af bij een waterval in het park Khao Yai, in een noordoostelijke provincie van Thailand. Twee andere olifanten van dezelfde kudde waren ook in moeilijkheden geraakt, maar konden in veiligheid worden gebracht. 

,,Het was een ongeluk. We hebben dit vaker zien gebeuren”, vertelde de Thaise minister Varawut Silpa-archa van Nationale Hulpbronnen en Milieu. De waterval heeft de bijnaam Haew Narok; ‘helse waterval’. In 1992 kwamen er ook al acht olifanten om het leven. De waterval is tijdelijk gesloten na het incident. 

De oprichter van het nationaal park, Edwin Wiek, zei dat de twee andere olifanten het moeilijk zullen krijgen. Olifanten staan bekend als emotionele dieren met een goed geheugen. ,,Het is alsof je bijna je hele familie verliest’’, zei Wiek tegen de BBC. 

In het park van 2000 vierkante kilometer leven ongeveer driehonderd wilde olifanten. Het is een populaire bestemming onder toeristen.

Een van de geredde olifanten.
Volledig scherm
Een van de geredde olifanten. © AFP
Toeristen in het nationaal park.
Volledig scherm
Toeristen in het nationaal park. © REUTERS
 1. Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmokkel in auto’s met geheime bergruimtes
  PREMIUM
  Update

  Familie van ontvoerd 13-jarig jongetje werd rijk van drugssmok­kel in auto’s met geheime bergruim­tes

  In het Belgische Genk is de Koerdische familie van de 42 dagen lang ontvoerde 13-jarige jongen een bekende naam in het criminele milieu. De familie raakte geregeld verwikkeld in drugsonderzoeken. Vooral M.T., de oom van de ontvoerde jongen, was een zwaargewicht en zit nu een celstraf van 15 jaar uit. De familie liet drugs via containers naar de havens van Antwerpen of Rotterdam komen. De cocaïne werd versneden en vacuüm verpakt in verborgen opslagplaatsen in Genk, Hasselt en As.
 2. Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstikking door grote druk op nek en rug’
  Update

  Eigen autopsie familie Floyd: ‘George kwam om het leven door verstik­king door grote druk op nek en rug’

  Uit een autopsie in opdracht van de familie van George Floyd blijkt dat de zwarte Amerikaan stierf aan verstikking als gevolg van grote druk op zijn nek en rug. De resultaten van het onderzoek wijken sterk af van de eerdere autopsie door justitie. Daarin wordt gesteld dat de 46-jarige Floyd niet door wurging om het leven was gekomen, maar dat een combinatie van factoren daaraan ten grondslag lag.