Volledig scherm
Jeremy Kyle. © Shutterstock

Zelfmoord na leugendetectortest: Britse show direct van de buis

The Jeremy Kyle Show wordt door ITV per direct van de buis gehaald nadat een gast van het programma zelfmoord pleegde na de uitkomst van een leugendetectortest. 

Steven Dymond werd op 9 mei dood aangetroffen in zijn woning, een week nadat hij te gast was in het programma. De politie gaat ervan uit dat de man zelfmoord pleegde door een overdosis aan medicatie te nemen. De 62-jarige man uit Portsmouth zat bij het programma om aan zijn verloofde te bewijzen dat hij geen overspel had gepleegd. De leugendetectortest gaf aan dat de man loog. Een man in het publiek gaf aan dat Dymond ‘treurde’ en ‘naar de grond zakte’, aldus de BBC.  

ITV  laat weten dat ze wegens ‘de ernst van de gebeurtenissen (wij) hebben besloten om, The Jeremy Kyle Show te annuleren.’ ,,Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Steve Dymond.”

Brits parlement: ‘erg zorgwekkend’

Leden van het Britse parlement wilden dat het programma van de buis werd gehaald na het nieuws. Een woordvoerder van premier Theresa May liet weten de dood van Dymond ‘erg zorgwekkend’ te vinden.

Depressie

Ex-verloofde Jane Callaghan laat in een gesprek met The Sun weten dat Dymond leed aan een depressie. ,,Hij was vastberaden, opgewonden en zelfverzekerd om aan het programma deel te nemen. Maar ik wist dat dit nep was en dat hij helemaal niet lekker was.”  Dymond nam zelfs een doktersverklaring mee om aan te tonen dat hij medisch in orde was. Het echtpaar ging uit elkaar na de opnames van het programma.

,,Ik wist dat hij overspel pleegde, maar hij was nog steeds mijn verloofde. Ik hield nog steeds van hem, ondanks dat hij vreemdging. Ik kan hem niet vergeven, maar ik wil gewoon dat hij nog leeft”, vertelt de ex-verloofde.

Leugentests vormen een vaste routine bij het programma waar voornamelijk geschillen tussen partners en familieleden worden uitgevochten. Critici zeggen dat de publiciteit voor mensen, die vaak worstelen met een verslaving of hun geestelijke gezondheid, onverwacht en ongezond is. 

Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl. Ouders van jongeren tot 20 jaar die zelfmoord pleegden en mee willen werken aan het onderzoek, kunnen zich melden via onderzoek@113.nl.

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.