Woede Kazachen laat zich niet stuiten: doden en gewonden bij aanhoudende protesten

VIDEOBij de onlusten in Kazachstan zijn zeker acht doden en 317 gewonden gevallen, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Demonstranten in de stad Almaty bestormden vanochtend in alle vroegte een overheidsgebouw waar de burgemeester woont. Volgens lokale media sloegen de vlammen uit het pand. Nu lijkt ook de presidentiële ambtswoning in vlammen op te gaan. 

 1. Massaprotesten in Kazachstan houden aan na aftreden regering, overheidsgebouwen bestormd
  Play
  Update / video

  Massapro­tes­ten in Kazachstan houden aan na aftreden regering, overheids­ge­bou­wen bestormd

  De massale protesten in Kazachstan houden aan, ondanks het aftreden van de regering. Demonstranten voeren actie vanwege de prijsstijging van vloeibaar petroleumgas (lpg). President Kassym-Jomart Tokajev heeft de noodtoestand uitgeroepen in hoofdstad Nur-Sultan. Eerder deed hij dat al in de grootste stad Almaty en delen van het olierijke westen van het uitgestrekte ex-Sovjetland.
 2. Noodtoestand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

  Noodtoe­stand aan Amerikaans-Mexicaanse grens: ‘Biden moet nu ingrijpen’

  51 migranten uit Midden-Amerika bezweken deze week in een oververhitte vrachtwagen langs een smokkelroute in Texas. De gruwelijke gebeurtenis illustreert het migratieprobleem waar de Verenigde Staten al jaren mee kampt. Veel Amerikanen en migranten hopen dat president Joe Biden het strenge migratiebeleid van voorganger Donald Trump hervormt. Het lijkt echter maar niet te lukken om een goede oplossing te vinden.