Het mannenbeertje werd op nachtcamera's gespot.
Volledig scherm
Het mannenbeertje werd op nachtcamera's gespot. © BAYERISCHE STAATSFORSTEN

Wilde bruine beer duikt op in Duitsland

Voor het eerst sinds dertien jaar is er in het zuiden van Duitsland weer een wilde bruine beer gespot. De ronddwalende beer werd met een natuurcamera gesignaleerd in de Duitse Alpen, in de stad Garmisch Partenkirchen, zo melden plaatselijke media. 

 1. Russische ‘berenkusser’ moet mogelijk onderbeen missen na aanval in dierentuin

  Russische ‘berenkus­ser’ moet mogelijk onderbeen missen na aanval in dierentuin

  Een zeer ervaren dierenverzorgster van de dierentuin in de Russische stad Ussuriysk is vanmorgen zwaar gewond geraakt na een confrontatie met een gekooide bruine beer. Volgens The Siberian Times en andere Russische media was Vera Blishch, die ook bekend staat als gepassioneerd dierenrechtenactiviste, het nog jonge roofdier door de tralies aan het voeren. Tijdens die handeling slaagde de beer erin met een klauw uit te halen naar haar onderbeen.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’