Wat gebeurde er tijdens carnavalsdrama in België?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat gebeurde er tijdens carnavalsdrama in België? © Photo News

Wat gebeurde er tijdens carnavalsdrama in België? ‘Chauffeur verhoogde na eerste klap snelheid’

reconstructieTwee mannen reden zaterdagochtend in België in alle vroegte op een groep carnavalisten in. Wat gebeurde er precies tijdens het carnavalsdrama in het dorp Strépy-Bracquegnies (La Louvière) in Wallonië? Een reconstructie.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Neven die inreden op groep carnavalsvierders in België waren op weg naar huis na bezoek aan nachtclub

  Neven die inreden op groep carnavals­vier­ders in België waren op weg naar huis na bezoek aan nachtclub

  Het is nog gissen naar het motief van de twee mannen die gisterochtend in alle vroegte op een groep carnavalisten inreden in de Belgische plaats Strépy-Bracquegnies (La Louvière), een dorp in Wallonië. De bestuurder van de rampwagen was met zijn neef op weg naar huis na een bezoek aan een nachtclub. Er wordt onderzocht of ze onder invloed waren. Volgens de krant La Nouvelle Gazette melden bronnen dat bestuurder Paolo F. (30) alcohol en verdovende middelen zou hebben gebruikt.