Britse en Canadese soldaten houden de wacht bij het door buitenlandse militairen gecontroleerde deel van de luchthaven in Kaboel.
Volledig scherm
Britse en Canadese soldaten houden de wacht bij het door buitenlandse militairen gecontroleerde deel van de luchthaven in Kaboel. © AFP

Vuurgevecht met onbekende aanvallers bij poort vliegveld Kaboel: een dode en drie gewonden

Bij de noordelijke poort van de luchthaven van Kaboel heeft vanmorgen vroeg een vuurgevecht plaatsgevonden. Onbekende aanvallers schoten op Afghaanse veiligheidsfunctionarissen van wie eentje werd gedood en drie anderen gewond raakten. Duitse en Amerikaanse militairen waren betrokken bij het verdere verloop van de strijd, meldt het Duitse leger op Twitter.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.