Een meisje zit op een marktkraampje dat de cycloon deels heeft doorstaan.
Volledig scherm
Een meisje zit op een marktkraampje dat de cycloon deels heeft doorstaan. © AFP

VS stuurt hulptroepen naar Mozambique na verwoestende cycloon

De Amerikaanse regering heeft besloten militairen naar Mozambique te sturen om hulp te verlenen in de gebieden waar de verwoestende cycloon Idai een humanitaire ramp heeft veroorzaakt. De voorbereidingen zijn maandag begonnen, zei de commandant van de in Afrika gelegerde troepen.

 1. LIVE | Azovstal-soldaten nu in oude strafkolonie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Azo­vstal-soldaten nu in oude strafkolo­nie, Zelenski: ‘Weet zeker dat de dictator zal verliezen’

  ‘Als de rapporten kloppen dat Rusland als aanvallend land in drie maanden oorlog 15 procent van zijn troepen heeft verloren, dan is dat een wereldrecord.’ Dat zei EU-Buitenlandchef Josep Borrell. En veel van de Oekraïense militairen uit de Azovstal-staalfabriek zijn naar een voormalige strafkolonie in Olenivka gebracht. Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.