Ook donderdag demonstreerden activisten bij het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington tegen de mogelijke inperking van het federale recht op abortus.
Volledig scherm
Ook donderdag demonstreerden activisten bij het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington tegen de mogelijke inperking van het federale recht op abortus. © AFP

Vrouwenorganisaties VS roepen op tot grote pro-abortusbetogingen

Diverse grote Amerikaanse progressieve vrouwenorganisaties hebben donderdag opgeroepen om op 14 mei in groten getale de straat op te gaan om te demonstreren voor het recht op abortus. Eerder deze week werd duidelijk dat de conservatieve meerderheid in het Amerikaanse Hooggerechtshof dat recht op de helling wil zetten.

  1. Complotdenker Alex Jones moet miljoenen betalen na leugens over bloedbad Sandy Hook

    Complotden­ker Alex Jones moet miljoenen betalen na leugens over bloedbad Sandy Hook

    De Amerikaanse complotdenker Alex Jones moet de nabestaanden van een 6-jarig jongetje dat om het leven kwam bij de schietpartij op de basisschool Sandy Hook, waarbij twintig kinderen en zes volwassenen werden doodgeschoten, een bedrag van 4,1 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) betalen. Een jury in Austin oordeelde donderdag dat de verhalen die Jones verspreidde over de schietpartij, die volgens hem volledig in scène was gezet, een ,,levende hel” creëerden voor de nabestaanden.