Emma Coronel Aispuro, vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' Guzmán gaat waarschijnlijk schuld bekennen.
Volledig scherm
Emma Coronel Aispuro, vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' Guzmán gaat waarschijnlijk schuld bekennen. © Reuters

Vrouw van drugsbaron El Chapo voor de rechter: ‘Ze werkt samen met Amerikaanse justitie’

Voormalig model Emma Coronel Aispuro, de vrouw van de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, heeft het vermoedelijk op een akkoordje gegooid met justitie in de Verenigde Staten. Deze week staat de 31-jarige Coronel voor de rechter en zal ze naar verwachting toegeven dat ze haar man (63) heeft geholpen bij het runnen van het Mexicaanse Sinaloa-kartel. 

 1. Amerikaanse studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’
  VIDEO

  Amerikaan­se studente dood gevonden in Rusland na sms: ‘Ik hoop dat ik niet ontvoerd word’

  Catherine Serou (34) stapte vorige week dinsdag bij een bushalte in de auto van een onbekende in de Russische stad Nizhny Novgorod, 400 km ten oosten van Moskou. De Amerikaanse studente wist niet dat de man die haar een lift gaf, een stevig strafblad had. Ze stuurde nog een verontrustende sms naar haar moeder in de VS. Zaterdag trof de politie haar levenloze lichaam aan in een bosrijke omgeving.
 2. Slachtoffer van ‘wrede’ sekteleider Wilri: ‘Ik ontsnapte maar kwam terug uit angst voor een huurmoordenaar’

  Slachtof­fer van ‘wrede’ sektelei­der Wilri: ‘Ik ontsnapte maar kwam terug uit angst voor een huurmoorde­naar’

  Je laten slaan met allerhande voorwerpen, je eigen bloed oplikken en een contract ondertekenen waarmee je instemt met vrijwillige opsluiting. Het zijn enkele voorbeelden van de geweldsexcessen waarmee ‘spiritueel leider’ Wilri W. (57) zijn beschadigde en getraumatiseerde volgelingen zou hebben willen ‘zuiveren’. Een van de slachtoffers vertelde er uitgebreid over tijdens de zesde procesdag tegen de Nederlander in het Duitse Duisburg.