Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Voortvluchtige crimineel verraadt zichzelf wel heel knullig via Facebook

Een voortvluchtige man uit Canada is opgepakt nadat hij op Facebook zijn verblijfplaats had verklapt. De 27-jarige Jessie Dean Kowalchuk kon de verleiding niet weerstaan om een bericht te sturen naar een lokaal televisiestation dat aandacht besteedde aan zijn zaak.

De autoriteiten in Brits-Columbia waren al geruime tijd op zoek naar de man, die tijdens zijn proeftijd in de fout was gegaan. Het is niet duidelijk welke misdaad hij eerder had begaan. Kowalchuk bleek de provincie te zijn ontvlucht en zich al jaren op te houden in het aangrenzende Alberta.

De man kon kennelijk de verleiding niet weerstaan om het televisiestation te wijzen op zijn nieuwe verblijfplaats. ,,Ik heb nieuws voor jullie, stelletje idioten. Ik ben in Edmonton en kom niet meer terug’’, schreef Kowalchuk volgens het televisiestation in een Facebookbericht.

De politie kon de man vervolgens inderdaad arresteren in die stad. Het is onduidelijk hoe de politie dankzij het bericht zo snel zijn precieze verblijfplaats wist te achterhalen. ,,We zijn in onze nopjes dat hij het bericht stuurde met de mededeling waar hij woonde in Alberta’’, zei een politiefunctionaris tegen omroep CBC.

  1. Rechter die verkrachter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    Rechter die verkrach­ter (16) beschermde omdat hij ‘uit goede familie’ kwam, neemt ontslag

    ‘Als je eerste keer een verkrachting is...’ - Dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, samen met een filmpje dat toonde hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener uit een goede familie kwam en goede resultaten haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijke ingang ontslag genomen.