Volledig scherm
Nepalese straatkinderen melden zich met beschuldigingen aan Dalglishs adres. © Shutterstock

Voormalig VN-topman in Nepal veroordeeld voor kindermisbruik

Oud-topman Peter Dalglish (62) van de VN is door een rechtbank in Nepal schuldig bevonden aan seksueel misbruik van minderjarigen. De veroordeling van de Canadees, die zich jarenlang inzette voor straatkinderen, is volgens Terre des Hommes een groot succes in de vervolging van kindermisbruikers.

In april 2017 kregen lokale onderzoekers van Terre des Hommes in Nepal een eerste melding binnen betreffende misbruik, al was toen nog niet bekend dat het om Dalglish ging.

Drie maanden voor zijn arrestatie in 2018 meldde zich een groep straatkinderen bij de onderzoekers met beschuldigingen aan zijn adres. Daarop volgde een periode van twee weken intensief onderzoek, waarbij de verdachte werd geschaduwd.

Dalglish werd op 7 april 2018 gearresteerd in zijn woonhuis in Katike in Nepal. Op dat moment bevonden zich twee minderjarige jongens van 12 en 14 jaar op zijn kamer. Welke straf hij krijgt, wordt 8 juli bekendgemaakt.

  1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

    Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
  2. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

    Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.