Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © AFP

Volgelgriep overgedragen op mens in Spanje

Een werknemer van een Spaans pluimveebedrijf is eind september besmet geraakt met de vogelgriep. Het komt zelden voor dat de ziekte wordt overgebracht op de mens.

 1. Iraanse man (27) viert uitschakeling WK en wordt ‘doodgeschoten door politie’, voetballer in shock

  Iraanse man (27) viert uitschake­ling WK en wordt ‘doodge­scho­ten door politie’, voetballer in shock

  In Iran is een jonge man doodgeschoten door Iraanse ordetroepen toen hij de uitschakeling van zijn land op het WK voetbal in Qatar op straat wilde vieren, melden internationale mensenrechtenorganisaties. Het dodelijke slachtoffer is de 27-jarige Mehran Samak, een goede bekende van één van de basisspelers van het Iraanse elftal. ,,Op een dag zullen de maskers vallen”, schrijft international Saeid Ezatolahi op Instagram.
 2. LIVE | Minister VS beticht Russen van opzettelijke wreedheid, Belarus ontvangt Russische minister
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Minister VS beticht Russen van opzettelij­ke wreedheid, Belarus ontvangt Russische minister

  De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft de Russen beschuldigd van onmenselijk optreden in de oorlog in Oekraïne. De Russische minister van Defensie Sergei Sjoigoe heeft ruim negen maanden na de inval in Oekraïne een bezoek gebracht aan bondgenoot Belarus. Hij sprak zaterdag in Minsk met dictator Alexandr Loekasjenko en zijn militaire ambtsgenoot Viktor Chrenin. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.