Volledig scherm
© Western Canada Lottery Corporation

Vluchteling (28) wint twee keer de Lotto in nog geen halfjaar tijd

De kans dat je de Lotto wint, is klein. De kans dat dat twee keer gebeurt, is nog veel kleiner. Toch overkwam het Melhig Melhig (28), een Afrikaanse vluchteling die naar Canada trok en daar liefst 2,6 miljoen euro won.

Quote

Ik wil mijn Engels verbeteren en een nuttig vak leren, zoals houtbewer­king. Ik ben nog jong

Melhig Melhig

De man won dit jaar twee keer de hoofdprijs en dat in nog geen halfjaar tijd. Melhig viel de eerste keer in de prijzen in april; hij streek toen bijna 2 miljoen Canadese dollar (bijna 1,3 miljoen euro) op. Vijf maanden later was het opnieuw raak. De twintiger zag afgelopen augustus dankzij een kraslot zijn rekening groeien met opnieuw 2 miljoen Canadese dollar.

Met het geld dat hij de eerste keer won, kocht hij een huis in Winnipeg, de hoofdstad van de Canadese provincie Manitoba, in het zuiden van het land. Melhig woont er samen met zijn gezin. ,,We hebben een mooie tuin en er zijn goede scholen in de buurt. Het is fantastisch", citeert de BBC de jongeman. Nauwelijks bekomen van die verandering, viel Melhig vijf maanden later opnieuw in de prijzen.

De twintiger wil met het geld een eigen zaak beginnen. Hij denkt aan een wasstraat of tankstation. Daarna wil hij opnieuw naar school. ,,Mijn hoofddoel is om te gaan studeren. Ik wil mijn Engels verbeteren en een nuttig vak leren, zoals houtbewerking. Ik ben nog jong", zegt de kersverse miljonair in een persbericht van de Canadese nationale loterij. ,,Je moet altijd nadenken over hoe je kan groeien", besluit hij wijs.

  1. Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectiestoornis veroordeeld tot levenslang

    Man die echtgenote doodsloeg omdat ze klaagde over erectie­stoor­nis veroor­deeld tot levenslang

    Een 51-jarige Brit is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij zijn echtgenote, die therapieën tegen kwaadaardige kanker onderging, doodsloeg met een koevoet. Volgens het hof in Liverpool is David Pomphret ‘een niets ontziende moordenaar’ en ook nog een leugenaar omdat hij na zijn brute daad stelselmatig en glashard bleef ontkennen iets met de dood van de Ann Marie (49) te maken te hebben.
  2. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.