Vier doden door neerstorten Russisch vliegtuig met parachutisten

VIDEOEen vliegtuig met parachutisten is in Siberië neergestort met vier doden tot gevolg. De vijftien andere inzittenden hebben verwondingen opgelopen, melden de Russische autoriteiten. Vier van hen zijn ernstig gewond.

 1. Ben zal dodelijke vliegtuigcrash op Veerse Meer nooit vergeten: ‘Ik zie het nog zo neerstorten’
  reportage - video

  Ben zal dodelijke vliegtuig­crash op Veerse Meer nooit vergeten: ‘Ik zie het nog zo neerstor­ten’

  ‘Mayday!, mayday!, mayday!’, roept de 16-jarige Ben Vriesman door de marifoon vanuit zijn kajuit naar radio Scheveningen. ‘Er is een vliegtuig neergestort op de Haringvreter.’ Het radiostation voor communicatie met schepen denkt in eerste instantie aan een grappenmaker. Maar Vriesman blijft aanhouden. Ondertussen raast een vuurbal door het toestel en vechten de tien inzittenden, onder wie een 9-jarig meisje, voor hun leven op het eilandje in het Veerse Meer. Vijftig jaar later kijken betrokkenen terug op deze ramp.
 2. Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’
  PREMIUM

  Wim (37) en Joyce (36) overleden op terugweg van trouwfeest: ‘Voor hen was maar één ding belangrijk, de kinderen’

  ‘Je denkt dat het je nooit gaat overkomen, maar plots ben je beide kinderen kwijt.’ De familie van Wim Janssens (37) en Joyce Van Roosbroeck (36) is kapot van verdriet nadat het koppel zaterdagnacht het leven liet bij een zwaar verkeersongeval in het Vlaamse Koningshooikt, onder Antwerpen. Het stel laat twee dochters achter. ,,De meisjes denken dat mama en papa een verre reis maken. Voor hen is dit drama nog te ver weg”, zeggen de grootouders geëmotioneerd.