Volledig scherm
Larkspur Rise, de flat waar de vrouw in woonde. © Google Maps Streetview

Vermoorde vrouw ligt twee jaar lang dood in bed

De Britse politie heeft in een huis in het Noord-Ierse Belfast het lichaam ontdekt van een vrouw die waarschijnlijk meer dan twee jaar geleden is vermoord. Volgens de BBC trof de politie de overblijfselen van de 68-jarige Marie Conlon vrijdag aan in haar bed.

Vandaag arresteerde de politie een 23-jarige verdachte. Volgens de politie is de vrouw voor het laatst gezien in januari 2015 en heeft medisch onderzoek uitgewezen dat de vrouw rond die tijd van het leven werd beroofd.

De autoriteiten werden volgens de politiecommissaris vrijdag gealarmeerd, omdat er zorgen waren over het welzijn van de vrouw. ,,Toen politieagenten het huis van de vrouw binnenvielen, troffen zij de overledene aan in bed'', aldus de commissaris. ,,Het was duidelijk dat ze daar al een tijd lag.'' Volgens hem bleek uit de lijkschouwing dat de vrouw onder verdachte omstandigheden om het leven was gekomen.

Een raadslid van een lokale politieke partij vindt het schrijnend dat het zo lang heeft geduurd voordat de vrouw als vermist werd opgegeven. ,,Mensen moeten hierover nadenken'', vindt hij. ,,Als je je buurman of buurvrouw al een tijdje niet hebt gezien, klop dan eens op de deur. We weten natuurlijk de omstandigheden nog niet, maar als mensen met elkaar in contact blijven, kunnen dit soort zaken een hele andere uitkomst hebben.''