Volledig scherm
Het beschadigde gebouw van de Deense belastingdienst. © AFP

Verdachte (22) aangehouden na explosie Deense belastingdienst

Een week na de explosie bij het gebouw van de Deense belastingdienst in Kopenhagen heeft de politie een 22-jarige Zweed gearresteerd. De man werd in Zweden aangehouden, zei de politie vandaag op een persconferentie in de Deense hoofdstad. 

Een 23-jarige Zweedse metgezel wordt nog gezocht. Tegen de man is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Beide mannen worden ervan verdacht achter de explosie te zitten bij het kantoor van de Deense belastingdienst.

Afgelopen nacht waren er invallen op verschillende adressen in Zweden. Daarbij is onder meer een auto in beslag genomen, die waarschijnlijk bij de aanslag is gebruikt.

Een persoon raakte lichtgewond door de explosie in het pand. De voorkant van het gebouw liep forse schade op. Ramen en glazen deuren werden verbrijzeld. Volgens de politie was er sprake van een opzettelijke aanval, die specifiek tegen het gebouw was gericht.

In Kopenhagen zijn sinds februari nog acht andere explosies geweest. Afgelopen zaterdag was er nog een ontploffing in de Deense hoofdstad in de buurt van een politiebureau. Hierbij vielen geen slachtoffers. De politie ging ook hier uit van een gerichte aanval. Volgens verschillende getuigen rende de dader na de ontploffing op hoge snelheid weg. Of er een verband is tussen de explosies, is niet bekend.

Volledig scherm
Het beschadigde gebouw van de Deense belastingdienst. © AFP
Volledig scherm
Deense politie doet onderzoek naar een ontploffing in de buurt van een politiebureau. © AFP
  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.