Volledig scherm
Veiligheidstroepen buiten het kantoor van Guaidó. © EPA

Venezolaanse veiligheidstroepen vallen kantoor oppositieleider Guaidó binnen

Venezolaanse veiligheidstroepen zijn dinsdag de kantoren van oppositieleider Juan Guaidó binnengevallen. De inval komt op het moment dat de oppositieleider in Europa is. Die verliet zijn land voor het afleggen van diverse bezoeken, ondanks een reisverbod.

,,We hebben zojuist bevestigd dat de troepen zich in het kantoor van president Guaidó bevinden", zei parlementslid Delsa Solorzano tegen verslaggevers. De nationale veiligheidsdienst lichtte het kantoor van de oppositieleider door.

Ruim vijftig landen beschouwen Guaidó als rechtmatige president van Venezuela in plaats van de socialistische regeringsleider Nicolás Maduro. Guaidó probeert tijdens zijn buitenlandse reis meer steun te vergaren voor het verdrijven van Maduro.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dinsdag geen aanwijzingen te hebben dat Maduro bereid is om vrije verkiezingen te houden. ,,Er zijn de afgelopen maanden veel gesprekken geweest met Maduro. Daarbij heeft hij niet laten merken bereid te zijn om vrije en open presidentsverkiezingen te houden", aldus Pompeo in Costa Rica. Hij is daar vanwege een rondreis door Latijns-Amerika en het Caribische gebied.

  1. Tina (41) gaat dood en doet verdrietige oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Tina (41) gaat dood en doet verdrieti­ge oproep: ‘Hoe gaan mijn kindjes mij niet vergeten?

    Een terminaal zieke moeder uit het Belgische Halen (bij Hasselt) heeft een aangrijpende oproep gedaan op Facebook. Tina Vandenbosch (41) kreeg eerder deze maand te horen dat de kanker waartegen ze vecht is uitgezaaid en dat er geen hoop meer is op genezing. In de tijd die haar nog rest, wil ze zo veel mogelijk herinneringen achterlaten voor haar kindjes van 3 en 4 jaar. Daarvoor vraagt ze suggesties van iedereen die kan helpen.