Karjakin (rechts) als zanger van Litesound, de rockband waarmee hij tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 zijn land vertegenwoordigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Karjakin (rechts) als zanger van Litesound, de rockband waarmee hij tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 zijn land vertegenwoordigde. © gratis

Van Songfestival-zanger naar demonstrant: ‘Regime Belarus heeft ware gezicht laten zien’

In 2012 deed hij namens zijn land nog mee aan het Eurovisie Songfestival. Nu is Dmitri Karjakin (34) één van de honderdduizenden die in Belarus protesteren tegen het bewind van president Loekasjenko. ‘Dit regime heeft zijn ware gezicht getoond.’

  1. Belarus verbiedt eigen inzending mee te doen aan Songfestival: ‘Ze zouden anders toch maar laag eindigen’

    Belarus verbiedt eigen inzending mee te doen aan Songfesti­val: ‘Ze zouden anders toch maar laag eindigen’

    Hoe het Eurovisie Songfestival in Rotterdam er in 2021 ook uitziet, vast staat dat het Belarussische duo VAL niet deelneemt. De officiële lezing van de Belarussische staatstelevisie, die de groep nota bene dit jaar zelf inzond voor de geannuleerde 2020-editie, luidt dat de groep ‘te slecht’ is. De bandleden stellen dat een kritisch interview over de chaos in hun land ze de das heeft omgedaan.
  2. Spanje kiest voor keiharde corona-aanpak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje kiest voor keiharde corona-aan­pak: regering wil avondklok tot mei volgend jaar

    Spanje wil met een keiharde aanpak het coronavirus de komende winter onder controle krijgen. De ministerraad besloot zondag om voor het hele land, behalve de Canarische eilanden, een avondklok in te stellen die, als het aan de regering ligt, tot 9 mei volgend jaar duurt. Dat betekent dat de mensen in Spanje ruim zes maanden lang de straat niet op zouden mogen tussen 23.00 en 6.00 uur, behalve voor werk. Ook mogen niet meer dan zes mensen bij elkaar komen.