De watervallen bij het Finse Imatra zijn een toeristische attractie.
Volledig scherm
PREMIUM
De watervallen bij het Finse Imatra zijn een toeristische attractie. © AFP

Vakantievierende Russen zijn doorn in het oog van meerdere EU-lidstaten

Russen die vakantievieren in West-Europa zijn door de oorlog in Oekraïne een doorn in het oog van meerdere EU-lidstaten. Estland, Letland, Finland en Tsjechië roepen de Europese Unie op geen (toeristen)visa meer te verstrekken aan Russische staatsburgers. Kunnen Russen nog toeristen zijn?

 1. LIVE | Kerncentrale Zaporizja losgekoppeld van stroomnet, Rusland vergroot leger tot ruim 1 miljoen militairen
  Oorlog Oekraïne

  LIVE | Kerncentra­le Zaporizja losgekop­peld van stroomnet, Rusland vergroot leger tot ruim 1 miljoen militairen

  De door de Russen bezette kerncentrale van Zaporizja in het zuidoosten van Oekraïne is compleet losgekoppeld van het stroomnet. Volgens exploitant Energoatom werd de laatste nog werkende hoogspanningslijn door brand beschadigd. Het Russische staatspersbureau RIA meldt dat de beveiligingssystemen van de kerncentrale zijn geactiveerd na een stroomstoring. Blijf hieronder op de hoogte van de ontwikkelingen in Oekraïne via ons liveblog.
 2. Europol opent jacht op meest gevaarlijke criminelen van Europa, óók op deze Nederlanders
  eu most wanted

  Europol opent jacht op meest gevaarlij­ke criminelen van Europa, óók op deze Nederlan­ders

  Twee Nederlanders behoren tot de gevaarlijkste en meest gezochte criminelen van Europa. Dat blijkt uit een nieuwe opsporingslijst die onderzoeksorganisatie Europol vandaag heeft gelanceerd. Het gaat om ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (31) en Edwin Wright (63). Een door Nederlandse justitie gezochte Portugees is ook op de lijst gezet: de 63-jarige Paolo dos Santos, leider van een criminele bende.