Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vaders ruilden kinderen in enorme Duitse misbruikzaak

updateIn een grote zedenzaak in Duitsland hebben twee vaders vermoedelijk hun kinderen met elkaar ‘geruild’ om ze te misbruiken. Dat hebben onderzoekers van justitie bekendgemaakt. 

Het gaat om een misbruikzaak die speelt rond Bergisch Gladbach bij Keulen, die steeds grotere vormen begint aan te nemen. Er zijn zo’n 200 functionarissen op de zaak gezet. Er zijn inmiddels zes verdachten en negen slachtoffers in kaart gebracht. De slachtoffers zijn tussen de 0 en 10 jaar oud. Het zou gaan om kinderen, stiefkinderen en kinderen van familie van de verdachten. 

De zaak kwam in oktober aan het rollen toen bij huiszoekingen digitale bestanden met beelden van ernstig kindermisbruik werden ontdekt. Duitse media spreken van honderdduizenden video’s en foto’s. Er zouden seksspeeltjes en ketenen gevonden zijn en een telefoon in beslag zijn genomen waarop chatgroepen zijn ontdekt die zo’n 1800 leden telden. 

Vier mannen tussen de 26 en 42 jaar zijn opgepakt, melden plaatselijke media. Ze worden verdacht van misbruik van ten minste zes kinderen, en daarnaast van het bezit en verspreiden van kinderporno. 

De Duitse politie noemt de ontdekkingen het ‘topje van de ijsberg’. De politie ‘doet er alles aan’ om de slachtoffers op de beelden zo snel mogelijk te identificeren en in veiligheid te brengen. 

  1. Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Een 16-jarige jongen is in Engeland bijna overleden aan een zware longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruik van de elektronische sigaret. De nu 18-jarige Ewan Fisher belandde met hevige ademhalingsproblemen op de intensive care en keek de dood recht in de ogen. Leon van der Toorn, voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten, vreest voor vergelijkbare gevallen in Nederland. ,,Dit gaat ook hier vaker voorkomen.”