Twee Belgische broers worden drie minuten na elkaar vader

De broers Jordi en Sweder Broes werden deze week allebei voor het eerst vader. Allebei op 10 augustus. Met drie minuten verschil, op dezelfde afdeling in het ziekenhuis in een kamer naast elkaar. De aankondiging van dat heugelijke nieuws? Inderdaad, die gebeurde toevallig ook al op hetzelfde familiefeest. 

Terug naar naar 25 december 2018. De familie Broes zit gezellig rond de kersttafel van grootvader Florent en grootmoeder Agnes in Bonheiden wanneer kleinzoon Sweder Broes (30) het bijzondere nieuws deelt: hij en zijn vriendin Lynn Van Campenhout (29) verwachten hun eerste kind. Blijdschap alom. Traantjes ook, want wat een verrassing. Sweders oudere broer Jordi (32) en zijn vriendin Heleen Vermeulen (30) kijken elkaar geschrokken aan. Ook zij hadden die avond een aankondiging gepland. Exact dezelfde. ,,Wij hebben ook iets te vertellen’’, zegt Jordi. Het geluk in huize Broes kan niet op. Het eerste kleinkind wordt verwacht op 9 augustus, het tweede een weekje later, op 16 augustus. 

  1. Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Celstraf geëist tegen man die twitterde dat vermiste Nora (15) was verkracht door lokale stam

    Justitie in Maleisië heeft een 29-jarige man uit dat land aangeklaagd die via sociale media het gerucht verspreidde dat de vermiste Frans-Britse tiener Nora Quoirin (15) was verkracht door dorpelingen van de Orang Asli-stam. Nora werd vorige week, tien dagen na haar raadselachtige verdwijning uit een resort, levenloos en naakt aangetroffen in een moeras. Autopsie wees uit dat ze was verhongerd en er geen sprake was van seksueel misbruik.