Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Trump onder vuur vanwege 'gesjoemel' met goede doelen-miljoenen

Domper voor de Amerikaanse president Donald Trump: de staat New York klaagt hem aan voor gesjoemel met zijn liefdadigheidsinstelling. De aanklager eist bijna drie miljoen dollar terug. Trump reageert furieus: ,,Die gluiperige Democraten!"

Volgens de aanklager van New York hebben Trump en zijn kinderen ruim tien jaar lang de regels voor liefdadigheidsinstellingen geschonden door geld te gebruiken voor de politieke campagne en andere bedrijfs- en privébelangen.

,,De Trump Foundation werd gebruikt voor betalingen aan allerlei organisaties, ongeacht hun doel'', schreef de aanklager vandaag in een verklaring. Zo zouden tonnen betaald zijn om rechtszaken te schikken, ook zou er 10.000 dollar uitgetrokken zijn voor een portret van Trump, terwijl dat schilderij vervolgens op een Trump-resort in Miami opgehangen werd. De aanklager eist 2,8 miljoen dollar terug en wil ook dat de stichting ontbonden wordt. 

Via Twitter haalt Trump hard uit naar de 'sleazy Democraten' die het op hem gemunt zouden hebben: ,,Onze stichting kreeg 18,8 miljoen dollar binnen en gaf ruim 19,2 miljoen aan liefdadigheid. Ik ga niet schikken!''  

Donald J. Trump on Twitter

The sleazy New York Democrats, and their now disgraced (and run out of town) A.G. Eric Schneiderman, are doing everything they can to sue me on a foundation that took in $18,800,000 and gave out to charity more money than it took in, $19,200,000. I won't settle this case!...

  1. Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.