Volledig scherm
Decorbouwers aan het werk op het podium van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. © REUTERS

Truckchauffeur overleden door vallende lichtinstallatie songfestival Tel Aviv

Een 66-jarige chauffeur die werkzaamheden verrichtte in voorbereiding op het Eurovisie Songfestival is vandaag overleden. Hij liep gisteren ernstig hersenletsel op toen hij in het Expo Tel Aviv werd getroffen door een vallende lichtinstallatie.

Het slachtoffer was op dat moment bezig met het uitladen van zijn vrachtwagen, meldt The Times of Israel. De Israëliër werd na het ongeluk overgebracht naar een ziekenhuis waar hij dinsdag een hersenoperatie onderging. Politie en medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid zijn een onderzoek begonnen.

Volgens de eerste bevindingen zijn er bij de omgang met de installatie veiligheidsvoorschriften overtreden. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is nog onduidelijk. De organisatoren van het Songfestival hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden.

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.