Volledig scherm
Decorbouwers aan het werk op het podium van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. © REUTERS

Truckchauffeur overleden door vallende lichtinstallatie songfestival Tel Aviv

Een 66-jarige chauffeur die werkzaamheden verrichtte in voorbereiding op het Eurovisie Songfestival is vandaag overleden. Hij liep gisteren ernstig hersenletsel op toen hij in het Expo Tel Aviv werd getroffen door een vallende lichtinstallatie.

Het slachtoffer was op dat moment bezig met het uitladen van zijn vrachtwagen, meldt The Times of Israel. De Israëliër werd na het ongeluk overgebracht naar een ziekenhuis waar hij dinsdag een hersenoperatie onderging. Politie en medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid zijn een onderzoek begonnen.

Volgens de eerste bevindingen zijn er bij de omgang met de installatie veiligheidsvoorschriften overtreden. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is nog onduidelijk. De organisatoren van het Songfestival hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.