Stuart en zijn hond Nero waren onafscheidelijk.
Volledig scherm
Stuart en zijn hond Nero waren onafscheidelijk. © Facebook @Stuart Hutchison

Trouwe jonge bulldog sterft kwartier nadat baasje (25) overlijdt aan hersenkanker

Een nog maar twee jaar oude, kerngezonde Franse bulldog blijkt exact 15 minuten nadat zijn 25-jarige baasje Stuart Hutchison uit Schotland aan een agressieve vorm van kanker overleed, ook te zijn gestorven. Danielle, de ontroostbare weduwe van de man, vermoedt dat het grote verdriet over het gemis van de man het trouwe reutje fataal is geworden.

Volgens de weduwe week de hond nooit van de zijde van Hutchison. ,,Stuart en Nero waren onafscheidelijk en hadden een extreem hechte band. Zag je Nero, dan zag je Stuart”, vertelde Danielle aan Britse en Schotse media. ,,Nero was de schaduw van Stuart die hem overal volgde.”

Haar man vocht sinds 2011 tegen hersenkanker. Aanvankelijk sloegen de behandelingen (bestralingen en chemotherapie) aan, maar de ziekte keerde drie jaar later toch weer terug. Na een helse strijd met pieken en dalen werd de Schot toch weer schoon verklaard. Tot hij in 2018 de bikkelharde boodschap kreeg dat de kanker toch weer was teruggekeerd. En wederom volgde een positieve opleving.

Quote

Die lieve Nero stierf uiteinde­lijk een kwartier na zijn baasje

Vader van overledene

Sterven in geboortehuis

Het koppel kreeg in maart nog te horen dat de chemo's succes hadden. Om het goede nieuws te vieren, ging het stel op vakantie naar Spanje. Amper een maand later kreeg Stuart plotseling pijn in zijn hand. Volgens de artsen hoefde de man zich geen zorgen te maken, maar in juli bleek na de zoveelste scan dat de kanker zich verspreid had door zijn hele brein en sprake was van uitzaaiingen in de botten. Vorige maand stierf hij vredig in het huis van zijn ouders, terwijl Danielle en hun drie honden hem tijdens de laatste momenten bijstonden. ,,Stuart wilde in de woning sterven waar hij geboren was”, aldus zijn moeder.

Stuart trouwde vorig jaar met Danielle, die hem dag en nacht bijstond tijdens het loodzware proces dat hij moest doorstaan. Ook de honden steunden hem. Danielle: ,,Maar met de nog jonge Nero was het twee handen op één buik. De hond leek feilloos aan te voelen hoe het met zijn baasje ging. Nero week geen moment van zijn zijde. Was er op mooie en tragische momenten.”

Kort na het overlijden van de Schot begon Nero zich opeens vreemd te gedragen. Een ingeschakelde dierenarts kon echter niets meer voor de hond doen. Hij stond, aldus de nabestaanden van Stuart, voor een raadsel omdat het huisdier nooit gezondheidsproblemen had gehad. ,,Die lieve Nero stierf uiteindelijk een kwartier na zijn baasje”, aldus de vader van de overledene, die zegt dubbel te rouwen. ,,Niet alleen wij, maar ook Danielle is gebroken nu ze haar beide lievelingen verloren is: haar man en de uitzonderlijk trouwe hond die er in barre tijden altijd voor zijn baasje was.”