Volledig scherm
PREMIUM
Armin N. wordt in Praag voorgeleid. © EPA

‘Toen ik hoorde dat hij een kind had, brak mijn hart'

Dat mensen hem een schoft vinden, begrijpt Armin N., twee maanden nadat de Hagenaar, personal trainer van beroep, een ober ernstig mishandelde in een restaurant in Praag. We zochten hem op in gevangenis Ruzyne in de Tsjechische hoofdstad.

De ruimte in de gevangenis waar het gesprek plaatsvindt, oogt als het decor van een speelfilm. Een in twee stukken gedeelde kamer, een houten afscheiding in het midden, krukjes aan weerszijden. Bij binnenkomst staat Armin N. (28) al klaar. Hij is in overleg met een man, zijn vader. Een bewaker staat erbij. In gebrekkig Engels zegt de guard dat we precies een uur hebben voor het bezoek, dan loopt hij weg en kan het gesprek beginnen. De vader gaat verderop in de ruimte zitten.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.