Volledig scherm
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden van de aardverschuiving bij de jademijn. © REUTERS

Tientallen vermisten na aardverschuiving mijn Myanmar

Zeker 54 mensen worden vermist na een aardverschuiving in een jademijn in Myanmar. Hulpverleners hebben drie lichamen geborgen bij de mijn bij de stad Hpakant.

Door de schuivende aarde werden mensen en machines in de mijn maandagavond bedolven. Na de vondst van de lichamen, groeide de vrees dat er geen overlevenden meer zullen worden gevonden.

De mijnstreek in de staat Kachin komt het vaker tot dodelijk ongevallen. Mijnbedrijven willen voldoen aan de grote vraag naar jade uit China en proberen zo snel mogelijk het edelsteen te winnen. Ze kijken daarbij niet naar veiligheid en de gevolgen voor het milieu.

  1. Rus draait volledig door, probeert medepassagier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing
    Video

    Rus draait volledig door, probeert medepassa­gier te wurgen en overlijdt zelf kort na landing

    Een doodenge vlucht gisteren voor passagiers van een Russische lijnvlucht van Moskou naar Simferopol, gelegen op de Krim. Nadat het toestel was opgestegen draaide een passagier volledig door. De man probeerde een vrouwelijke medepassagier te wurgen, bedreigde de crew en medereizigers en riep dat iedereen dood zou gaan. De doorgedraaide passagier raakte zwaargewond. De piloten besloten direct terug te vliegen naar Moskou, waar de man na aankomst vrijwel direct overleed.