Tientallen doden door busongeval India

VIDEOTientallen mensen zijn om het leven gekomen bij een busongeval in India. Het voertuig raakte van de weg in de deelstaat Telangana. De bestuurder verloor naar verluidt de macht over het stuur toen hij op een drukke weg uitweek voor een andere bus, bericht de krant Hindustan Times.

Na het ongeval schoten omwonenden te hulp. Zij kregen later versterking van de hulpdiensten. De politie meldt dat tot dusver zeker 52 lichamen zijn geborgen. Het gaat om 32 vrouwen, 5 kinderen en 15 mannen. In de bus zaten volgens Hindustan Times minstens 60 mensen. Ze kwamen terug van een bezoek aan de populaire Anjaneya Swamy tempel in Kondagattu.

De politie vermoedt dat voordat de buschauffeur - die ook overleed - de macht over het stuur verloor, de remmen van het voertuig niet werkten.

De overlevenden worden overgebracht naar een ziekenhuis in Jagitial. Het dodental kan nog stijgen, omdat veel slachtoffers er slecht aan toe zijn.

De krant The Times of India bericht dat de bus pelgrims vervoerde. Premier Narendra Modi reageerde geschokt op het dodelijke ongeval. Hij zei op Twitter mee te leven met de nabestaanden. Ook beloofde hij te bidden voor de gewonden.

Narendra Modi on Twitter

The bus accident in Telangana's Jagtial district is shocking beyond words. Anguished by the loss of lives. My thoughts and solidarity with the bereaved families. I pray that the injured recover quickly.

Volledig scherm
© AFP