De Mobiele Eenheid trad onder meer in Brussel op tegen Marokkaanse fans.
Volledig scherm
De Mobiele Eenheid trad onder meer in Brussel op tegen Marokkaanse fans. © AP

Tientallen arrestaties in Belgische steden na winst Marokko

Na de winst van Marokko tegen Canada (2-1) op het WK in Qatar was het donderdagavond onrustig in diverse Belgische steden. In Brussel zijn zeker achttien mensen gearresteerd, in Antwerpen werden volgens de Belgische krant De Standaard 35 mensen opgepakt. Drie agenten raakten daar gewond.

 1. Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijkse kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’
  met video

  Vader (54) van zes kinderen die in Oostenrijk­se kelder zijn gevonden ‘bereidde zich voor op apocalyps’

  De 54-jarige vader van de zes kinderen die afgelopen vrijdag zijn gevonden in een wijnkelder in het Oostenrijkse dorpje Obritz, was een zogenaamde doomsday prepper. De man bereidde zich voor op het einde van de wereld. Dat meldt Erich Greil, de viceburgemeester van Obritz. De 54-jarige Tom Landon zou naar verluidt een kelder voor elk van zijn kinderen hebben gekocht.
 2. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
  Play
  met video's

  ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

  In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal gisteravond uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.