Alyssa.
Volledig scherm
Alyssa. © politiefoto Florida

Tiener schakelt huurmoordenaars in om ouders te laten doden

De politie in Florida heeft een 17-jarige middelbare scholiere aangehouden die de creditcard van haar ouders gebruikte om huurmoordenaars te betalen die haar vader en moeder van het leven moesten beroven. 

Alyssa Hatcher nam eerst omgerekend ruim 450 euro op van hun rekening: bedoeld voor een nog onbekende persoon die de opdracht zou uitvoeren. Toen hij dat niet deed, pinde de tiener ongeveer 840 euro met de creditcard om een andere huurmoordenaar in te schakelen.

De snode plannen van Hatcher konden worden verijdeld, omdat ze aan een vriend had verteld over het moordplan. Volgens die vriend hadden hij en Alyssa het gesprek in een etablissement dat bekend staat als drugshol waar jong en oud verdovende middelen koopt en gebruikt. De vriend tipte de politie waarna Alyssa kon worden aangehouden. 

De ouders van Hatcher maken het goed. Ze zijn zich volgens Amerikaanse media zoals CNN rot geschrokken en hebben aangifte gedaan tegen hun dochter. Ze verwijten haar dat ze hen van het leven wilde beroven. De tiener zit momenteel in voorarrest en moet binnenkort voorkomen. Ze heeft nog niet bekend, maar wel toegegeven dat ze haar ouders haat en een klein deel van het door haar gestolen geld aan drugs heeft besteed. 

Meervoudige moord

Hatcher wordt nu officieel verdacht van het plannen van een meervoudige moord. Als de tiener wordt veroordeeld, maakt ze kans op een fikse gevangenisstraf. De duur daarvan is, omdat ze nog minderjarig is, moeilijk in te schatten. Of de door de tiener ingeschakelde huurmoordenaars al zijn aangehouden, is onduidelijk. Evenmin is bekend hoe de privésituatie van de aangehouden tiener is. Ze zou met name door haar druggebruik veel conflicten met haar ouders hebben gehad.  

  1. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
    Protesten VS

    57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

    Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.