Volledig scherm
Schade aan de hangar waar het toestel naar binnen vloog. © AP

Tien doden bij vliegtuigongeluk in Texas; toestel vliegt hangar binnen

Bij een vliegtuigongeluk op het vliegveld van Addison, in de Amerikaanse staat Texas, zijn tien mensen om het leven gekomen, melden lokale media. Het vliegtuig vloog kort na het opstijgen een hangar op het vliegveld binnen. 

In de hangar waren volgens lokale autoriteiten geen mensen aanwezig toen het vliegtuig crashte en in brand vloog. Het vliegveld was 45 minuten gesloten na het ongeluk. De brandweer heeft uren geblust om het vuur uit te krijgen.

Een woordvoerster van de gemeente Addison, Mary Rosenbleeth, bevestigde dat alle inzittenden van het toestel zijn omgekomen. Over de oorzaak van het ongeval en de identiteit van de slachtoffers is nog niks bekend.

Het tweemotorige toestel, een Beechcraft BE-350 King Air, is volledig verwoest door het ongeluk.

  1. Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreemrechts

    Aangifte dader bloedbad Hanau werd door Duitse justitie genegeerd: uitspraken waren niet racistisch of extreem­rechts

    Het federale parket in Duitsland heeft bevestigd dat het in november een aanklacht ontving van de dader achter de racistische aanslag in Hanau. Tobias Rathjen (43) schoot woensdag negen bezoekers van twee shishalounges dood, daarna zijn moeder en vervolgens zichzelf. In een manifest schreef hij tevergeefs aangifte te hebben gedaan wegens ‘een ‘onbekende geheime dienst’ die ‘in de hersenen van mensen dringt’ om ‘wereldgebeurtenissen te controleren’.