Volledig scherm
De ravage na eerdere beschietingen in Syrië deze week. © AFP

Syrië meldt neerhalen afgevuurde raketten

Het Syrische leger heeft in de nacht van maandag op dinsdag ingegrepen na raketaanvallen die gericht waren op vliegbasis Shayrat in de provincie Homs en op het militaire vliegveld van Dumair, ten noordoosten van de hoofdstad Damascus. Dat meldt de Syrische staatsmedia.

Volgens de Syrische televisie zijn de raketten door het luchtafweergeschut onschadelijk gemaakt. De televisie toonde beelden van het neerhalen van een projectiel. Wie de raketten heeft afgevuurd, is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie zitten de Verenigde Staten niet achter de aanvallen. ,,Er zijn op dit moment geen Amerikaanse militaire activiteiten in het gebied gaande'', aldus het Pentagon. Een woordvoerder van het Israëlische leger bevestigde noch ontkende betrokkenheid bij de aanval. ,,Wij geven geen commentaar op deze berichten."

Van beide beschietingen zijn geen meldingen van slachtoffers bekend.

  1. Democraten willen publieke hoorzitting van team-Trump na uitspraken over Rusland

    Democraten willen publieke hoorzit­ting van team-Trump na uitspraken over Rusland

    In de Verenigde Staten zijn de Democraten niet te spreken over de poging van president Donald Trump om terug te komen op zijn uitspraken over Rusland in Helsinki. ,,Hij probeert onderuit te komen van wat hij gisteren heeft gezegd. Het is 24 uur te laat en op de verkeerde plaats", reageert de leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, op Twitter. Hij roept op tot een publieke hoorzitting van het team van Trump.